Sesuvy kamení zkomplikovaly dopravu v Děčíně

Děčín - Další čtvrteční přívalové deště způsobily sesunutí kamenů na děčínskou silnici Na Výšinách a podle hydrogeologického posudku ji bylo nutné uzavřít. Sanace na svahu nad silnicí na Přípeř již dříve uzavřela také část tamní komunikace. Situace v místě výjezdu z Červeného vrchu je proto krizová, dopravu řídí kyvadlově policie, informovala o tom Markéta Lakomá z kanceláře primátora.

Svah nad silnicí Na Výšinách je promáčen a primátor města svolal kvůli uzavřené komunikaci krizový štáb. „Bezpečný průjezd zajistí betonové tarasy a posunutí semaforů směrem ke křižovatce na Teplickou ulici. Současně budou prováděny zabezpečovací práce na svahu, které zminimalizují případné další sesuvy,“ řekl primátor Vladislav Raška.

Práce na svahu nad uzavřenou komunikací na Přípeř stále trvají, podle Lakomé je z důvodu přívalových dešťů bylo nutné navýšit. Na Přípeř musí řidiči jet po náhradní komunikaci pod mostem v blízkosti hladiny Labe. Kvůli obavám ze zvýšeného průtoku Labe tam už v neděli postavili hasiči hráz z pytlů s pískem.

Podle mluvčího ústeckých krajských hasičů Lukáše Marvana ve čtvrtek odpoledne vyjely hasičské jednotky na Děčínsku k čerpání vody v deseti případech. V Děčíně čerpali hasiči vodu například pod Tyršovým mostem, kudy vede objízdná trasa na Přípeř.

Okolí České Kamenice zasáhly přívalové deště a blesková povodeň už ve středu. Voda zasáhla desítky domů a poničila některé komunikace. V oblasti napršelo 40 až 50 milimetrů srážek na metr čtvereční.