Tři lidé nepřežili dvě nehody na východě Čech

Pardubice - Dvě havárie v noci na dnešek a časně ráno na východě Čech nepřežili tři lidé. K první došlo ještě před půlnocí na Hradecku, druhá se stala na Orlickoústecku. V obou případech šlo o řidiče a spolujezdce v důchodovém věku, uvedl operační důstojník východočeské policie. Tento víkend jde o třetí tragickou havárii na východě Čech. V prvním případě v noci havaroval šestašedesátiletý řidič auta Dacia Logan u odbočky na Krňovice, místní části Třebechovic pod Orebem. Narazil tam do stromu a na místě zemřel.

„Na místě nebyly brzdné dráhy, je tedy možné, že měl srdeční příhodu,“ řekl policista.

Podobně se stala i havárie na silnici první třídy mezi Lichkovem a městem Králíky. Jedenašedesátiletý řidič automobilu Fiat Tempra narazil do betonového mostku. Řidič i osmapadesátiletá spolujezdkyně byli na místě mrtví. Auto bylo podle policisty totálně zdemolované. „Tady taky nebyly žádné brzdné dráhy. Řidič mohl usnout,“ doplnil policista.

Třetí havárie si v sobotu dopoledne vyžádala lidský život na Rychnovsku. Řidič osobního auta Kia nezvládl řízení a narazil v protisměru do stromu. Osmnáctiletý spolujezdec zraněním na místě podlehl, řidič utrpěl těžká zranění. Nehoda se stala v obci Čánka, místní části Opočna.