Exhejtman Skokan vystoupil z ODS do Věcí veřejných

Liberec - Bývalý liberecký hejtman a neúspěšný kandidát do Senátu Petr Skokan vystoupil z ODS a vstupuje do Věcí veřejných. Za novou politickou stranu zvažuje kandidovat v říjnových předčasných volbách do sněmovny. Informuje o tom internetový server Novinky.cz.

Skokan byl členem ODS 17 let. Uvedl, že dlouho usiloval o to, aby se ODS neubírala tam, kam se ubírá, a rád by se s ní rozešel v dobrém. Na nové politické straně se mu líbí její program a to, jak je organizovaná. Především to, že iniciativa jde, na rozdíl od ODS, odspoda a nechává o věcech rozhodovat celou členskou základnu.

O odchodu Skokana z ODS se hovořilo v politických kruzích delší dobu. Před dvěma týdny se zúčastnil setkání malých pravicových politických stran v Praze na Žofíně a Právu tehdy řekl, že ho na setkání pozvala stejně jako všechny bývalé hejtmany právě strana Věci veřejné. Při této příležitosti však popřel, že by uvažoval o odchodu z ODS.

Skokan se stal členem ODS v roce 1992. Dva roky nato byl zvolen do českolipského zastupitelstva. Od roku 1998 byl šest let starostou České Lípy. V roce 2004 uspěl v krajských volbách a byl zvolen hejtmanem Libereckého kraje. Vloni na podzim se pokusil získat post senátora za Českolipsko, ale ve druhém kole voleb ho porazil sociální demokrat Karel Kapoun z Doks.

Vydáno pod