Jižní spojka zkolabovala, kolony se táhly až 25 kilometrů

Praha - Doprava na Pražském okruhu a Jižní spojce ve směru z Ruzyně na dálnici D1 dnes odpoledne zkolabovala. Na dvou úsecích je frekventovaný okruh zúžen kvůli frézování vozovky, v pravém pruhu se proto vytvořila až pětadvacetikilometrová kolona. V ní dosud stojí hlavně kamiony. Levý pruh spojky je sice průjezdný, potíže jsou ale na nájezdech a u výjezdů z okruhu. Situaci zkomplikovaly i dvě dopravní nehody. Situaci umocňuje skutečnost, že práce na silnci budou trvat až do 14. července.

S prací na vozovce začali dělníci kolem sedmé ranní. Frézuje se úsek mezi Jižní spojkou a Roztyly v místech, kde se z Jižní spojky sjíždí na dálnici D1 a ve směru z ulice 5. května na brněnskou dálnici, řekl pracovník Dopravního informačního centra Praha. Mezi sjezdem z dálnice D5 a Barrandovským mostem ve směru do centra se ve všech jízdních pruzích vytvořila pomalu jedoucí kolona. Řidiči by měli očekávat dlouhé zdržení.

Kolony se tvořily v pravém pruhu celý den, v průběhu odpoledne se ale situace zhoršila a zejména kamiony popojížděly nebo stály v koloně dlouhé 20 až 25 kilometrů.

Vstup Evy Davidové (zdroj: ČT24)

Situace se nezlepšila ani večer. Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan řekl, že lidé kvůli kolonám nemohli vyjet se svými vozy z podzemních parkovišť nákupních center na Smíchově. Policisté tam proto museli korigovat provoz. Na nějakou dobu také uzavřeli Kartouzskou ulici. Mluvčí odhadl, že situace se sice bude s postupem času zlepšovat, ale vzhledem k tomu, že zácpu tvoří hlavně kamiony, potrvá to podle něj až několik hodin.

Jižní spojka
Zdroj: ČT24/www.dopravnisituace.cz