Mezi Ostravou a Opavou je několik dopravních uzavírek

Ostrava - Na hlavním tahu mezi Ostravou a Opavou zdrží řidiče během léta i podzimu několik dopravních omezení. V Opavě-Komárově bude silnice uzavřena kvůli opravě mostů do začátku října. Do poloviny července se budou tvořit kolony v Ostravě-Porubě, kde se staví nová okružní křižovatka u budoucího hypermarketu Globus. V Komárově opraví Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) dva silniční mosty, které jsou už ve špatném technickém stavu.

Jejich tříměsíční obnova si vyžádá kolem 23 milionů korun. „Je potřeba opravit nosnou konstrukci mostů zesílením včetně úprav podpěrné konstrukce,“ uvedl ředitel ostravské správy ŘSD Lubomír Hýbl.

Kvůli úplné uzavírce v Komárově musejí řidiči osobních aut a nákladních vozů do 7,5 tuny jezdit objížďkou přes Komárovské Chaloupky a Raduň. Pro nákladní vozidla nad 7,5 tuny je určena objízdná trasa přes Kravaře. „Jejich řidičům doporučujeme jezdit mezi Ostravou a Opavou rovnou po silnici I/56, která vede přes Hlučín a Kravaře,“ dodal ředitel.

Veřejné autobusové dopravy a integrovaného záchranného systému se podle něho dotkne omezení jen na tři až čtyři týdny. „Poté budou přes Komárov jezdit autobusy, hasiči či záchranáři po místní komunikaci, kterou je nejprve třeba zpevnit. Nápor běžného provozu by ale ani poté nevydržela,“ vysvětlil Hýbl.

S dalším omezením v Opavě musejí řidiči počítat od 18. do 20. července, kdy bude na silnici I/11 uzavřený železniční přejezd u okružní křižovatky nedaleko opavského Globusu. Objížďka povede po stejných silnicích jako v případě opravy mostů.

V Ostravě-Porubě bude na I/11 doprava omezena do 15. července. Kvůli stavbě křižovatky je na zhruba 50 metrech provoz svedený do jednoho jízdního pruhu a řízený semafory. Na kruhovou křižovatku se napojí nejen budoucí hypermarket, ale také tamní Průběžná ulice.

Na trase mezi Ostravou a Opavou platí dopravní omezení také na Hrabyňském kopci nedaleko Mokrých Lazců, kde pokračují stavební práce v rámci modernizace silnice I/11.