Policisté včera na Jižní spojce zatkli další část gangu

Praha/Sokolov - Policisté ve středu večer zadrželi v Praze na Jižní spojce další část skupiny, která údajně vyloupila směnárnu na náměstí v Lokti na Sokolovsku. Hlídka zablokovala služebním vozem jeden jízdní pruh, zastavila terénní vůz BMW a zatkla dva Slováky. Pražská policejní mluvčí uvedla, že se zřejmě jedná o větší organizovanou skupinu cizinců, která má na svědomí i další trestnou činnost.

O několik hodin dříve proběhl mnohem dramatičtější zásah na rychlostní silnici R6 u Kladna. Zásahová jednotka nejprve komunikaci zatarasila autobusem, ze kterého vyhnala cestující, pak policisté blokovali silnici tahačem. Kriminalistům se podařilo zatknout čtyři členy gangu. Cizinci podle mluvčího karlovarské policie Pavla Valenty přepadli směnárnu v Lokti zhruba hodinu po poledni. Odcizili peníze a ve voze Renault Megane vyrazili směrem na Prahu. Na Kladensku ale již na ně čekali policisté.    

„Na Jižní spojce byli později zadrženi další členové skupiny, kterou vyšetřujeme kvůli loupeži finanční hotovosti v Lokti,“ řekl dnes Valenta. Policisté zatkli ženu a muže z terénního auta kolem 17:30 poblíž Jižní spojky. „Vozu BMW zablokovali policisté cestu zhruba 200 metrů před sjezdem do ulice 5. května,“ upřesnila mluvčí pražské policie. Podezřelí byli podle ní převezeni na policejní služebnu do Sokolova.