Pátek a oprava Jižní spojky? Kolaps zatím nepřišel

Praha - Provoz na Jižní spojce ve směru od Barrandovského mostu na dálnici D1, kterou už od začátku týdne ztěžují opravy vozovky, s pátečním odpolednem houstne a řidiči musí počítat nejméně s půlhodinovým zpožděním. Na nájezdu z Jižní spojky do ulice 5. května dopravu řídí policie. Dlouhé kolony se během včerejšího odpoledne tvořily i v ulici 5. května už od sjezdu na Vyskočilovu ulici ve směru z centra.

Hustotu provozu na stupni 4 hlásí Resslova a Smetanovo náměstí. Situaci na Jižní spojce může komplikovat i dopravní nehoda na Barrandovském mostě ve směru na Smíchov.

Frekventovaná silnice je kvůli frézování a pokládání nového povrchu zúžená a v dopravní špičce se na ní tvoří v posledních dnech velké dopravní zácpy. V úterý odpoledne se v pravém pruhu vytvořila až pětadvacetikilometrová kolona, ve které stály hlavně kamiony, ve čtvrtek dopoledne zde řidiči měli až hodinové zpoždění. Problémy jsou zejména na nájezdu na ulici 5. května.

Dopravní omezení na Jižní spojce mělo trvat až do 17. července, na čtvrtečním jednání pražského magistrátu a Technické správy komunikací (TSK) se však rozhodlo, že skončí už tuto sobotu v poledne. Podle mluvčího TSK Tomáše Mrázka práce na této silnici působí neúnosnou dopravní situaci.

Od zítřejšího poledne bude pražskou dopravu komplikovat i obousměrná uzavírka Veletržní ulice, a to v úseku mezi Letenským náměstím a ulicí Dukelských hrdinů. Uzavírka potrvá až do 20. srpna.

Frézování ulice 5. května
Zdroj: ČT24/Jaroslav Fiala