Kvůli opravě mostu bude v Ostravě tramvajová výluka

Ostrava - V Ostravě budou kvůli opravě mostu od nedělního večera až do pátku 17. července ve směru do centra u zastávky Náměstí Republiky odkloněny tramvajové liny č. 4, 8, 9, 11, 12 a 18 z ulice 28. října na Vítkovickou ulici. Linky č. 1  a 2 pojedou z Vítkovické ulice na 28. října, informoval o tom ostravský dopravní podnik. Uvedené spoje přijedou na přemístěnou zastávku Náměstí Republiky a dále budou pokračovat v trase linky podle výlukového jízdního řádu.

Tramvajová zastávka Náměstí Republiky se po uvedenou dobu přemísťuje na provizorní zastávku v ulici 28. října (před křižovatku s ul. Vítkovickou). Tato zastávka zároveň slouží jako přestupní zastávka na náhradní autobusovou dopravu do centra města, která bude zajištěna v úseku mezi zastávkami Náměstí Republiky - Výstaviště a zpět.

Náhradní tramvajová doprava pojede v úseku Výstaviště - Hlavní nádraží a zpět (za linky č. 1, 2, 4, 8) a Výstaviště - Hranečník - NH jižní brána a zpět (za linku č. 9) spoji tramvajové linky č. 14. Po dobu výluky bude linka č. 14 jezdit v prodloužené trase Hlavní nádraží - Výstaviště - Hranečník - NH jižní brána. V úseku zastávek Výstaviště - Hlučínská a zpět bude doprava cestujících zajištěna spoji linky č. 12.

Důvodem výluky je pokračující oprava tramvajového mostu v ulici 28. října. Po dobu jejího trvání budou na zastávkových označnících vyvěšeny výlukové jízdní řády. Tramvajová zastávka Náměstí Republiky bude uzavřena od nedělních 23:00 až do 20. října 2009 (předpokládaný termín ukončení prací).