Převrácený kamion bude blokovat Barrandovský most do noci

Praha - Dopravu na vytížené Jižní spojce dnes večer zkomplikovala nehoda polského kamionu. Vozidlo s nákladem sypké glukózy se převrhlo pod Barrandovským mostem a zcela zablokovalo komunikaci ve směru na Plzeň. Při nehodě se zranil polský řidič a jeho desetiletý syn, řekla tisková mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Policisté pod Barrandovským mostem odklánějí dopravu, zatím není průjezdný ani jeden pruh. "Situace je špatná a nevíme, kdy se ji podaří vyřešit," uvedla krátce před 22:00 mluvčí s tím, že pokud se následky nehody nepodaří odstranit v průběhu noci, může kamion zablokovat dopravu v ranní špičce.

Kamion s cisternou se v tzv. Myší díře na Barrandovském mostě převrátil po půl sedmé večer. Objížďka je vedena kolem smíchovského nádraží, odkud se mohou auta vrátit zpět k Barrandovskému mostu. Vhodné ale je zcela se Jižní spojce vyhnout. Ihned po nehodě totiž nastal na Jižní spojce směrem k Barrandovu dopravní kolaps, nepohyblivé jsou především kamiony, které za Barrandovský most ke smíchovskému nádraží nesmějí.

Řidič podle policie zřejmě ve vysoké rychlosti nezvládl řízení a v takzvané myší díře pod Barrandovským mostem v 18:30 převrhl vůz na bok. „Náklad se z kamionu nevysypal, ale ani těžká technika nedokázala čtyřicetitunové vozidlo dostat zpět na kola,“ řekla mluvčí, podle které nyní policie a hasiči čekají na náhradní kamion, na který by bylo možné náklad přemístit.

V kamionu z Polska se zranil řidič, jeho desetiletého syna, který nebyl připoutaný, odvezli záchranáři do nemocnice pořezaného od skla, uvedla mluvčí.

 ##GMAP:2219:Nehoda na Barrandovském mostě##