Nehody blokovaly čtyři hodiny silnici z Domažlic do Plzně

Stod (Plzeňsko) - Dopravní havárie dnes ráno přes čtyři hodiny blokovaly hlavní tah mezi Domažlicemi a Plzní na silnici mezi Holýšovem a Stodem. Na dvěstěmetrovém úseku se srazila dvě osobní a dvě nákladní auta. Zraněni byli dva lidé. Při omezeních, která po nehodě nastala, pak následovaly ještě další dvě nehody. Při nich bouralo pět aut a jedna řidička skončila v nemocnici. Zprůjezdnit silnici se podařilo kolem půl jedenácté, informovali o tom mluvčí hasičů Alena Marešová a policie Libor Pilař.

První nehoda se stala ráno po šesté hodině. Podle Pilaře nezvládl na mokré vozovce řízení řidič osobního vozu Fiat Punto a poté, co auto před ním začalo brzdit, narazil v protisměru do kamionu. Ten Fiat odrazil zpět na další osobní vůz, který se následně srazil s jiným protijedoucím nákladním vozem.

Policisté na místě regulovali dopravu a vozidla pouštěli kyvadlově. V důsledku omezení se staly ještě další dvě nehody, při kterých havarovalo pět vozidel. Nehody způsobili řidiči, kteří nedodrželi vzdálenost a narazili do popojíždějících nebo stojících vozů před sebou.

Na místo musel být povolán jeřáb, který pomáhal s vyproštěním nákladních aut. Vyšetřování i situaci na silnici komplikoval hustý déšť.