TOP 09 ve středních Čechách údajně povede Kalousek

Praha - Středočeskou kandidátku TOP 09 pro volby do Poslanecké sněmovny povede podle serveru Euro.cz bývalý lidovecký předseda a exministr financí Miroslav Kalousek. Strana a politické sdružení Starostové a nezávislí na dnešní tiskové konferenci představily nové logo, se kterým povedou volební kampaň, a další krajské volební lídry. Jedním z nich je i plzeňský podnikatel Jaroslav Lobkowicz. Podle serveru povede kandidátku v Karlovarském kraji ředitel Kliniky a institutu estetické medicíny Asklepion Roman Šmucler.

Nové logo strany mění původní modrožlutý motiv střech za červenomodré pole s bílým názvem strany. „Logo je v barvách národní trikolory, kterými chceme zdůraznit potřebu vlastenectví. TOP 09 tím zdůrazňuje, že pojmy jako vlastenectví, slušnost a hrdost na svoji zemi jsou nezbytnou výbavou aktivního občana, politika zejména,“ uvedl předseda přípravného výboru TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Na dnešní tiskové konferenci také představili čtyři nové lídry. Na Ústecku stranu povede bývalý prezident Hospodářské komory Jaromír Drábek, v Libereckém kraji starosta Železného Brodu Václav Horáček, v kraji Moravskoslezském starosta Čeladné Pavol Lukša. Na Plzeňsku bude stát v čele kandidátky plzeňský podnikatel a někdejší člen KDU-ČSL Jaroslav Lobkowicz, potomek významného českého šlechtického rodu Lobkoviců.

Schwarzenberg kandiduje v Praze 

TOP 09 dosud nemá obsazené první místo na kandidátce v jižních Čechách. Původně se spekulovalo, že by zde stranu mohl vést právě Kalousek. Hlavní tvář strany Karel Schwarzenberg bude kandidovat v Praze a je také potenciálním kandidátem na premiérský post.

Miroslav Kalousek také informoval, že zatím nebudou zveřejňovat předvolební výzkumy a že v dohledných dnech strana spustí předvolební stránky, kde se bude moci každý zájemce podívat, kdo straně dává dary na její předvolební kampaň.

  • Jaroslav Lobkowicz autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/10/992/99170.jpg
  • Bývalé logo politické strany TOP 09 autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/10/976/97542.jpg
Vydáno pod