V Ostravě bude více parkovacích míst

Ostrava - Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz chce změnit časové omezení placených parkovacích karet. Díky tomu by se během dne zvětšil počet parkovacích míst, především pro ty, kteří nevlastní rezidentní karty. Kdo nemá rezidentní kartu R, zaparkovat během dne v centru Ostravy nesmí. Výjimkou jsou večerní hodiny a noc. To by se ale mělo změnit a lidé tam zaparkují i během dne.

„Konsenzus na radě byl mezi devátou a čtrnáctou hodinou. Samozřejmě, pokud budeme s městem Ostravou jednat, tak můžeme tu hranici upravit, tak aby byla optimálnější,“ uvedl místostarosta Moravské Ostravy Jiří Havlíček (ČSSD).
 
Předplacená parkoviště pro rezidentní karty se týkají téměř všech ulic v centru Ostravy. Jeho návštěvníci tak v určených hodinách získají stovky nových parkovacích míst. Parkovací zóna je vymezená ulicí Nádražní, Českobratrskou, Sokolskou, Biskupskou, Havlíčkovým nábřežím, ulicí Na Karolíně a zpět po Nádražní ulici, doplnil Havlíček.

„Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz nás požádal o změnu, v současné době je ta změna ve stavu legislativního projednávání a taky přípravy dopravních analýz, abychom zjistlili, jaký vliv na dopravu ve městě by ta změna měla,“ řekla mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská.

Reportáž Alexandry Přečkové (zdroj: ČT24)

Podle odboru dopravy ke změně vyhlášky dojde nejdříve na podzim letošního roku.