Drážní autobus z Prahy do Norimberku bude jezdit šestkrát denně

Praha – Autobusová linka z Prahy do Norimberku, kterou budou od 9. srpna provozovat Německé dráhy (DB) ve spolupráci s Českými drahami, bude jezdit šestkrát denně. Od pražského hlavního nádraží budou spoje vyrážet jednou za dvě hodiny mezi 7:30 a 17:30, od norimberské stanice po dvou hodinách od 8:45 do 18:45. Takzvaný SC Bus pojede 3 hodiny a 45 minut, zhruba o hodinu rychleji než dva páry vlaků, které rovněž provozují obě zmíněné společnosti.

Jízdenky se budou prodávat pomocí eshopu ČD za cenu od 26 eur jedním směrem, standardní cena jízdenky v pokladně bude ovšem 48 eur do druhé třídy a 78 eur do první třídy – tj. o pět resp. deset eur více než je základní jízdné ve vlaku.

Drážní autobusy umožní DB zachovat si tržby ze spojení Norimberku s Prahou i v příštím roce. Přímé vlaky Praha – Norimberk totiž bude od prosince, kdy začne platit nový jízdní řád, na německém území provozovat dopravce Arriva.

Dálkové vlaky mezi oběma městy jezdily do roku 2004 přes Cheb jako Eurocity nebo Intercity, později přes Domažlice jako rychlíky (v Německu Regional Express). V roce 2007 přestal obě města spojovat noční vlak. Přímé denní vlaky budou jezdit i nadále, v Německu se ale o ně již nebudou starat DB.