Dálnice D1 je u Měřína opět průjezdná, provoz komplikují kolony

Měřín - Dálnice D1 je po nehodě slovenského kamionu na 137. kilometru ve směru na Brno průjezdná jedním jízdním pruhem. Ve směru na Prahu jsou v provozu oba pruhy. Havárie dnes na více než osm hodin zablokovala dálnici D1 na Vysočině. Nákladní auto tam havarovalo v místě, kde je doprava svedena do jednoho pruhu. Podle informací záchranářů se při nehodě lehce zranil devětadvacetiletý řidič kamionu, těžká zranění utrpěl spolujezdec. Ačkoli jsou následky havárie již odstraněny, práce na silnici a z nich plynoucí zúžení vozovky do jednoho pruhu stále pokračují. Před omezením se ve směru na Brno tvoří dlouhé kolony až po 124. kilometr.

„Při nehodě byla zraněna dvoučlenná posádka auta. Devětadvacetiletý řidič byl s pohmožděninami hrudníku převezen do třebíčské nemocnice, jeho pětatřicetiletý spolujezdec se zlomeninou nohy a podezřením na poranění pánve do brněnské nemocnice,“ uvedl primář krajské záchranné služby Miroslav Havlík.

Řidič s kamionem přerazil svodidla ve směru na Prahu a vjel do protisměru, kde se na vozovku vysypal náklad.

V místě nehody se na D1 mezi 137. a 134. kilometrem opravuje povrch dálnice, provoz je tam převeden do jednoho pruhu. Řidiči z dálnice sjížděli na 134. kilometru u Měřína a zpět se vraceli na 141. kilometru u Velkého Meziříčí.