Po nehodě autobusu u Drahonic zůstávají v nemocnici tři lidé

Louny - Po včerejší nehodě autobusu Student Agency na Lounsku zůstávají v péči lékařů tři těžce zranění. Nejvážnější poranění utrpěl třiačtyřicetiletý cestující ze Skotska, který leží v motolské nemocnici na traumatologii s poraněním břicha a hrudníku. Pravidelnou linkou z Karlových Varů cestovalo 41 lidí. U Drahonic musel řidič kvůli frézování silnice sjet na objížďku. Zřejmě kvůli vysoké rychlosti nezvládl řízení a převrátil autobus na bok. Zdravotnickou záchrannou službou bylo na místě ošetřeno šest lehce zraněných. Předběžná škoda na autobuse byla vyčíslena na tři miliony korun, uvedla mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Sedmačtyřicetiletý řidič podle ní při projíždění prudké pravotočivé zatáčky vyjel nad obcí Drahonice mimo vozovku do travnatého srázu, přičemž se autobus převrátil na levý bok. Těžce zraněného třiačtyřicetiletého cizince přepravil vrtulník do jedné z pražských nemocnic, o sedm let mladší muž byl transportován do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Těžce zraněnou
čtyřiasedmdesátiletou ženu odvezla sanitka do nemocnice v Žatci. „Lidi s méně závažnými poraněními ošetřili lékaři v žatecké nemocnici a v nemocnici v Karlových Varech, část jich propustili do domácího ošetření,“ uvedla Střelcová.

Řidič havarovaného autobusu Scania vyvázl s drobnými oděrkami. Dechová zkouška vyloučila, že by řídil opilý. Přesto právě jeho policisté podezírají, že havárii způsobil. Hrozí mu obvinění ze způsobení trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Autobus jezdí běžně po rychlostní silnici I/6, kvůli frézování vozovky ale řidič musel jet objížďkou po silnici nižší třídy číslo 226, kde havaroval. Po dobu vyšetřování nehody a vyprošťování autobusu policisté odkláněli dopravu jinými trasami.