V Nehvizdech srazilo auto osmiletého chlapce, na místě zemřel

Nehvizdy (u Prahy) – Osmiletý chlapec nepřežil v brzkém odpoledni střet s autem u obce Nehvizdy u Prahy. Pod auto zřejmě vběhl a těžkým zraněním na místě podlehl, příčiny nehody policie zatím vyšetřuje. Po nehodě byla silnice uzavřena, již se ji ale podařilo zprůjezdnit. O tragické události informovala mluvčí policie Praha-venkov Štěpánka Zatloukalová.

Nehoda se stala mezi obcemi Nehvizdy a Vyšehořovice. Podle prvních výsledků vyšetřování vběhl chlapec z pravé strany silnice pod přijíždějící automobil Toyota. Jeho třiatřicetiletý řidič už srážce nedokázal zabránit. Dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní.

Mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková uvedla, že pomoc přivolal řidič vozu, který chlapce srazil. Uvedl, že hoch nejeví známky života. Se spolujezdcem se ho potom podle pokynů dispečerky snažili až do příjezdu záchranné služby oživit. „Záchranáři chlapce oživovali zhruba hodinu, udělali pro záchranu jeho života maximum, ale obnovit základní životní funkce už nebylo možné,“ dodala Janečková.