Čtvrteční bouře mají druhou oběť

Županovice (Příbramsko) - Čtvrteční bouře má druhou oběť. Policejní potápěči vylovili z Vltavy u Županovic mladíka, který byl na pramici, kterou při bouři potopila velká vlna. Další čtyři lidé, kteří s ním na lodi v osudnou chvíli byli, dokázali doplavat na břeh. Potápěči po mladíkovi pátrali od dnešních ranních hodin. Informaci potvrdila policejní mluvčí pro Prahu-venkov Štěpánka Zatloukalová.

Pramice se potopila ve čtvrtek kolem 17:00. Čtyři lidé, včetně osmileté dívky, doplavali na břeh. Mladík to ale nedokázal. Od dnešního rána ho hledali potápěči z poříčního oddělení Slapy. Nalezli ho dnes před druhou hodinou 70 metrů od břehu, naproti místu, kde zbylá posádka pramice vyplavala na břeh. Muž byl v hloubce 2,4 metru, kde teplota vody dosahovala 19 stupňů a viditelnost byla 50 centimetrů, dodala mluvčí.

Martin, účastník tragédie:

„Půlmetrové vlny mi pořád třískaly o hlavu, že jsem se minimálně pětkrát nalokal. Měl jsem co dělat… Já už jsem myslel, že se nezachráním.“

Reportáž Lucie Komňacké (zdroj: ČT24)

Chlapec, který byl jedním z členů posádky, dnes pro ČT vypověděl, že si s kamarády chtěli zpříjemnit hezké odpoledne projížďkou na vypůjčené loďce. Okolo páté hodiny odpolední se ale během okamžiku přihnal prudký vítr, který zvedal až půlmetrové vlny. „Zhruba kolem páté hodiny odpoledne došlo k potopení pramice vlivem velké vody, kdy se vlna dostala do této loďky a potopila ji,“ uvedla policejní mluvčí.

Na volání posádky o pomoc reagovali lidé z nedalekého kempu a nejdříve dostali z vody sedmiletou holčičku, její maminku a dva muže. Pramici s posledním z nich už ale nenašli. Chlapec přiznal, že na výsledek tragédie mohl mít vliv podnapilý stav utonulého mladíka.

Vydáno pod