Železniční dopravu stále komplikují následky bouře i poruchy

Praha – Dva dny po prudkých bouřích, které zastavily dopravu zhruba na dvaceti železničních tratích včetně hlavních tahů z Prahy na Plzeň, Ústí nad Labem i Kolín, jezdí vlaky v některých místech stále s výrazným zpožděním. I v noci na dnešek nabíraly vlaky desítky minut zpoždění, všechny zasažené úseky totiž byly sice zprovozněny, ale železničáři stále pokračují v opravách. Cestování po železnici navíc komplikují poruchy. Dopoledne byla na dvě a půl hodiny ochromena trať Praha–Plzeň. Mezi Rokycany a Holoubkovem, kde je kvůli pracem na trati veden provoz pouze po jedné koleji, strhl rychlík trolej. Před třetí hodinou odpoledne zase zastavily spadlé stromy provoz mezi Lysou nad Labem a Starou Boleslaví.

Čtvrteční bouře způsobila největší problémy ve Středočeském kraji a na severu Čech. „Vlaky byly zpožděny až sedm hodin,“ řekl mluvčí Českých drah Radek Joklík. Ve většině případů se navíc drahám nepodařilo zajistit náhradní autobusovou dopravu.

Trať Praha – Beroun – Plzeň zasáhla bouře na dvou místech. U Dobřichovic byly koleje zcela neprůjezdné, tam se ale podařilo zavést náhradní autobusovou dopravu. Další zpoždění nabíraly spoje mezi Zdicemi a Hořovicemi, kde byla neprůjezdná jedna ze dvou kolejí. Ačkoli se v pátek podařilo trať zprůjezdnit, byla večer doprava na několik hodin opět zastavena kvůli požáru lokomotivy na rychlíku u Dobřichovic.

V úseku mezi Lysou nad Labem a Starou Boleslaví, kde čtvrteční bouře rovněž zastavila provoz, spadly dnes po třetí hodině stromy a poničily trolej. Následně musel být v úseku přerušen provoz, vlaky se na trať zřejmě vrátí až kolem páté hodiny. 

Vydáno pod