V Praze přibudou pro řidiče desítky informačních tabulí

Praha - V Praze přibudou na hlavních tazích v příštích dvou letech tři desítky tabulí, které budou řidiče informovat o počasí, aktuálních kolonách nebo objížďkách. Výběrové řízení na dodávku informačních tabulí zveřejnila dnes Technická správa komunikací hlavního města Prahy (TSK). Zakázka by měla stát kolem 350 milionů korun bez DPH, peníze TSK získala z operačního programu Doprava. Projekt má zvýšit plynulost a bezpečnost silničního provozu v metropoli. Podobné tabule mohou dnes řidiči vidět před tunely na Smíchově.

Řidiče budou tabule informovat i o povětrnostních podmínkách, stupni dopravy, dopravních omezeních a uzavírkách nebo také o tom, že se někde stala nehoda a vytvořila se kolona.

Mluvčí TSK Tomáš Mrázek uvedl, že dodávka bude obsahovat celkem 50 tabulí, 18 z nich ale nahradí současné tabule. „Umístěny budou především na nejdůležitějších tazích, jako je městský okruh, magistrála, a před tunely,“ uvedl Mrázek. Projekt by měl začít ještě letos.

TSK z programu získala na řízení dopravy v metropoli celkem 493 milionů korun. Zbytek peněz bude určen mimo jiné na propojení systémů nového řídicího dopravního centra pro Prahu, které vyroste u křižovatky Malovanka v rámci stavby tunelového komplexu Blanka.