Technoparty Moraviatek nebude v Mikulově, ale nejspíš na Vyškovsku

Rychtářov (Vyškovsko) - Nepovolená technoparty Moraviatek 2009 patrně nebude v Mikulově, ale podle internetových diskuzí v Rychtářově na Vyškovsku. Informaci nyní prověřuje policie. Akce by měla začít dnes, nicméně hlídky v regionu větší skupiny technařů nezaznamenaly. Pouze ráno objevili strážníci na mikulovské benzinové stanici dva nákladní vozy s 20 rakouskými technaři. Na autech měli patrně soundsystem. Protože neporušovali zákon, policie je nezastavila. Později odjela skupinka směrem na Brno.

Po poledni policie zjistila, že se technaři s pěti auty, na nichž jsou soundsystemy, pohybují nedaleko kempu Merkur v Pasohlávkách na Břeclavsku. Jejich pohyb policie monitoruje. Kvůli čtyřdennímu Moraviateku jsou na Břeclavsku od rána na nohou desítky policistů.

Podle internetu se akce měla konat v Mikulově. Nikdo ji tam ale neohlásil. Proto na lokality, kde by se mohla konat, dohlížejí strážníci. Střeží nejen louku bývalé mikulovské střelnice a bývalý pískovcový lom, ale také další prostranství nebo zatravněná letiště v Mikulově a nejbližším okolí.