Rekonstrukce silnice v Berouně uzavře další část města

Beroun - Od 3. srpna bude v Berouně neprůjezdný úsek od budovy České pošty až po křižovatku ulic Plzeňská - Bratří Nejedlých. Objízdná trasa ve směru od Plzně povede z Plzeňské ulice ulicemi Na Dražkách, U Archivu a Tyršova. Ve směru od Prahy pak řidiči odbočí ze třídy Politických vězňů na Wágnerovo náměstí a pojedou ulicemi Okružní a Za Městskou horou do ulice Bratří Nejedlých, uvedla mluvčí berounské radnice Jitka Soukupová. Dočasně budou zrušeny zastávky MHD Plzeňská brána a Plzeňka. Nově budou autobusy stavět U Zelených a na Wágnerově náměstí.

Frekventovaný dopravní tah Berounem ležící na silnicích II/118 a II/605 se opravuje mezi přivaděči na 14. a 18. kilometru dálnice D5, v ulicích Pražská, Politických vězňů a Plzeňská. Investorem stavby za 22 milionů korun je Středočeský kraj. Práce začaly v polovině června a mají skončit v září.

Ke stavbě se připojilo i město, které nechá na své náklady opravit chodníky, veřejné osvětlení, vybuduje parkovací pruhy a prostory osadí novou zelení. Projekt počítá také s vybudováním cyklostezky od budovy Medicentra přes Plzeňskou ulici do Králova Dvora. Město na tyto úpravy dá ze svého rozpočtu 11,4 milionu korun.