Na Přerovsku zemřeli při nehodě dva muži

Horní Moštěnice (Přerovsko) - Dva muži ve věku 38 a 52 let dnes ráno nepřežili havárii na obchvatu Horní Moštěnice na Přerovsku. Auto Škoda Favorit, ve kterém jeli společně se dvěma dalšími muži, narazilo do protijedoucího vozidla Citroën Berlingo. Havárii zřejmě zapříčinil jeho jedenašedesátiletý řidič, který vjel pravděpodobně vlivem mikrospánku do protisměru, uvedla přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková. Při nehodě zahynuli osmatřicetiletý řidič škodovky a o 14 let starší muž, který seděl za ním.

„Další dva spolujezdci a řidič citroënu se při nehodě zranili a byli převezeni do přerovské nemocnice. Na místě jejich zranění vypadala jako lehká,“ uvedla mluvčí.

Podle mluvčího nemocnice Tomáše Želazka utrpěl jeden ze zraněných zhmoždění obličeje, zlomeninu nosu a zhmoždění hrudníku. Další dva zranění jsou občané Slovenska. Jeden z nich má zhmožděný hrudník a druhý utrpěl zlomeninu ruky a zhmoždění levé kyčle.

Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že nehodu zavinil řidič citroënu, který jel po obchvatu od obce Říkovice na Přerov. Zřejmě se plně nevěnoval řízení a z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se srazil s protijedoucí škodovkou, kterou náraz odhodil do příkopu. „Řidič citroënu je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví a hrozí mu odnětí svobody na šest měsíců až pět let nebo peněžitý trest. Míra zavinění je ale nadále v šetření,“ řekla Sedláčková. Doplnila, že dechová zkouška u řidiče citroënu byla negativní. U zemřelých je nařízena soudní pitva.

Kvůli havárii, která si vyžádala i škodu zhruba 100 000 korun, byl obchvat Horní Moštěnice dvě hodiny neprůjezdný.