Vesecká chce znovu otevřít Mrázkovu vraždu

Praha - Nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká se rozhodla znovu otevřít případ vraždy podnikatele Františka Mrázka. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes (MfD). Vesecká se pro deník vyjádřila v tom smyslu, že se neustále objevují spekulace, že policie ani nemá snahu objasnit Mrázkovu vraždu, a proto nařídila přezkum spisu. Podnikatel byl v roce 2006 zastřelen ranou do srdce před sídlem své firmy. Policii se nepodařilo jeho vraha najít, a tak případ odložila.

Případem se naposledy zabýval policejní Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), ovšem odborníkům nepomohlo ani to, že měli poprvé k dispozici také podklady kolegů z protikorupčního útvaru včetně mýty opředeného spisu Krakatice. Policie nakonec na sklonku května případ znovu odložila s tím, že za nejpravděpodobnější důvod vraždy považuje Mrázkovy podnikatelské aktivity.

Renata Vesecká:

Vesecká nařídila přezkoumání případu především proto, aby byly vyčerpány všechny možné úkony, které třeba ještě provedeny nebyly. Podle vlastního vyjádření považuje Vesecká Mrázkův případ a dění kolem Berdychova gangu za nejdůležitější kauzy s možnými nedostatky orgánů činných v trestním řízení.

Šéf ÚOOZ Robert Šlachta je ale skeptický. Pro deník vyjádřil ochotu na případu pracovat a i vstřícnost vůči případným novým informacím. Ovšem sám zdůrazňuje, že jeho lidé měli k dispozici všechny důležité materiály, přesto se jim nepodařilo dospět k určitému závěru.

Vydáno pod