Ve Vsetíně omezí dopravu dvě opravy

Vsetín - Dvě větší opravy omezí v příštích dnech provoz na vsetínských silnicích. Důvodem bude sanace sesuvu, který poškodil silnici v Semetíně a také oprava povrchu silnice I/57 v úseku Bobrky - Poschla, informovala o tom mluvčí vsetínské radnice Eva Stejskalová. Sanace sesuvu v Semetíně si vyžádá od 3. do 16. srpna i úplnou uzávěru. Rekonstrukce silnice I/57 začne 10. srpna a i tam bude na konci srpna úplná uzavírka.

Sanace sesuvu v Semetíně-Na Mařince, u křižovatky s místní komunikací odbočující na Janišovský vrch, si kvůli nedostatečnému šířkovému uspořádání komunikace v místě poškození sesuvem vyžádá po dobu prací úplnou uzávěru.

„Ta bude probíhat v době od 3.8. do 16.8.2009 v době od 8 do 16 hodin, přičemž v tuto dobu bude průjezd umožněn pouze vozidlům integrovaného záchranného systému. Autobusy budou jezdit podle jízdního řádu, po dobu uzávěry však budou končit na zastávce Na Mařince,“ uvedl Libor Mareček z oddělení dopravy vsetínské radnice. Mimo uvedenou dobu povede provoz na komunikaci ve zúženém jízdním pruhu. „Místní občané budou moci využít zpevněných lesních cest ve správě Městských lesů Vsetín z Hošťálkové-Osičí a z dolní části Semetína-Jahodenka, na které bude po dobu uzavírky umožněn vjezd,“ doplnil Mareček.

Oprava silnice I/57 v úseku dlouhém 1,2 kilometry bude zahájena 10. srpna. „V první fázi, kdy bude probíhat frézování a pokládka podkladních vrstev, bude provoz pouze korigován. Ve dnech 22. až 23. srpna nebo 29. až 30. srpna ale bude úsek zcela uzavřen z důvodu pokládky živičného povrchu,“ upozornil vsetínský místostarosta Jaromír Kudlík. Vozidla ze směru od Horní Lidče tak budou po dobu úplné uzávěry odkloněna přes ulici 4. května a vozidla jedoucí od Valašského Meziříčí pojedou už za Jablůnkou na starou cestu.