Provozovatelé koupališť věří ve slunný srpen

Praha - Majitelé koupališť doufají, že jim srpen zachrání letošní sezonu. Červenec totiž kvůli špatnému počasí lidi k vodě moc nelákal. Podle některých provozovatelů byl červenec zatím nejhorší za posledních několik let. Ruce si naopak mnou správci památek - někteří letošek považují za nejlepší sezonu v historii.

„Za posledních 11 let, co koupaliště provozuji, to byl nejhorší červen. A červenec měl jen 8 slunných dnů,“ stěžoval si provozovatel koupaliště v Pardubicích Petr Ministr. Jeho slova potvrzuje i Jiří Kovařík z koupaliště ve Vysokém Mýtě. „Až k dnešnímu dni jsme vyrovnali loňskou ztrátu. Věříme, že nás srpen nenechá ve štychu,“ řekl Kovařík.

Velké množství lidí si našlo cestu na koupaliště až tento víkend. Rekordní návštěvnost hlásí například Liberecký kraj. Třeba do rekreačního areálu Kristýna na Liberecku, kde leží dvacetihektarový zatopený lom s bezvadnou vodou, dorazilo v sobotu přibližně 2 500 lidí a zhruba stejně se jich tam ukrylo před vedrem i dnes. Lepší počasí než v červenci slibují i meteorologové. „Může se stát, že maximální denní teploty ještě vystoupí nad 30 stupňů,“ zakončil meteorolog Wojciech Szarek.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)
Vydáno pod