Politici zahajují ostrou předvolební kampaň

Praha - Dnešní den se dá považovat za ostrý začátek předvolební kampaně. Své hlavní priority pro říjnové předčasné volby představí jak šéf ODS Mirek Topolánek, tak i předseda ČSSD Jiří Paroubek. Obě dvě tiskové konference nabídne ČT24 živě. Topolánek už o víkendu neoficiálně svoji kampaň začal, a to na farmě Bolka Polívky a v obci Mokrá-Horákov na jižní Moravě, která je jeho volebním krajem.

ODS chce kromě předvolební kampaně představit také novou informační kancelář v centru Brna. Další předvolební akci pak budou Letní shakespearovské slavnosti na Špilberku.

Do Brna zítra zavítá s kampaní také ČSSD v čele s Paroubkem, byť on sám kandiduje na Ústecku. S jihomoravským lídrem Bohuslavem Sobotkou navštíví Úrazovou nemocnici a zemědělce na Břeclavsku. Již dnes ale ČSSD představí své nové internetové stránky.

Do kampaně Zubové dá Soukup téměř 10 milionů

S deseti miliony půjde do předčasných voleb Olga Zubová - zelená poslankyně na oranžové kandidátce. Dostane je od svého mecenáše a podnikatele Jaromíra Soukupa, který tak podle svých slov chce podporou Zubové podporovat program proti korupci a klientelismu. Prahu tak zaplaví na 260 billboardů s hlavou političky a logem ČSSD. Ulicemi má také projíždět 160 autobusů polepených hesly z kampaně.

Soukup, který stojí za Zubovou, je pro ČSSD hlavním zprostředkovatelem inzerce a reklamy. Jiří Paroubek přes jeho Médeu nakupuje téměř celou kampaň. Soukup však už dříve odmítl, že by měla ČSSD z tohoto spojení profitovat více než dosud. Zřejmě mu bude stačit „tahání za nitky“ pomocí jedné poslankyně.

Vydáno pod