V Otrokovicích by měly skončit úpravy přednádraží už v listopadu

Otrokovice (Zlínsko) - Do druhé fáze spěje rekonstrukce otrokovického přednádraží. Stavbaři v těchto dnech dokončují práce v jižní části dopravního areálu. Ten už mohou využívat trolejbusy MHD a úpravy teď čekají hlavně severní část, kde mimo jiné vznikne asi stovka parkovacích míst. Celá rekonstrukce prostor před vlakovým nádražím navíc zřejmě skončí s výrazným předstihem. Stavba bude stát kolem 68 milionů korun, většinu zaplatí Evropská unie. Podle otrokovické starostky Radoslavy Matuszkové jsou nyní stavební práce zhruba v polovině. Dokončit zázemí pro vozidla MHD se navíc podařilo asi o měsíc dříve. Celá rekonstrukce by měla být ukončena v listopadu.

Několik let plánované úpravy prostoru před vlakovým nádražím začaly v polovině března. Nádraží leží na železničním koridoru mezi Břeclaví a Přerovem a jeho areálem denně projde asi 10 000 lidí, kteří míří do Otrokovic i do sousedního krajského města Zlína. Potkávat se zde bude vlaková, autobusová i městská hromadná doprava.

„V současné době ještě dolaďujeme terénní úpravy na jižní části. Přesouváme se na severní část, kde máme v tomto okamžiku hotové veškeré sítě a budeme budovat komunikace a terénní úpravy,“ popsal Milan Kotrč ze společnosti SMO, která přednádraží přestavuje. Doplnil, že celá rekonstrukce, která byla původně plánována až do února příštího roku, se zrychlila i díky dobré spolupráci s Českými drahami nebo provozovatelem MHD.

Právě trolejbusům Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice (DSZO) jezdícím na linkách mezi Otrokovicemi a krajským městem činily úpravy přednádraží největší potíže, staví se totiž za plného provozu.

Celkové náklady na rekonstrukci přednádraží se vyšplhají na zhruba 68 milionů korun a dosud se z nich proinvestovalo asi 60 procent. Otrokovická radnice z nich ale zaplatí jen část, získala totiž dotaci 52 milionů z evropských fondů.

Vydáno pod