Tři Češi nepřežili nehodu v Bulharsku

Sofia - Tři čeští turisté zahynuli v úterý při dopravní nehodě u Burgasu v Bulharsku. Jeden zemřel na místě, dva po převozu do nemocnice. Napsal to dnes bulharský server Novinite. Češi zahynuli při havárii na silnici mezi Burgasem a Sozopolem u letoviska Černomorec. Podle informací bulharské policie škodovka s českou poznávací značkou havarovala v úterý odpoledne kolem páté hodiny při výjezdu od čerpací stanice. Řidič nevyjel od pumpy doprava, ale pokusil se otočit vůz do protisměru o 180 stupňů. Srazil se přitom s mercedesem s bulharskou poznávací značkou, za jehož volantem seděl 35letý řidič, který se snažil škodovce vyhnout, uvádí server.

Podle vedoucího konzulárního oddělení českého velvyslanectví v Sofii Daniela Horáka byl řidič havarovaného vozidla Čech a jeho spolujezdci jsou s největší pravděpodobností také české národnosti. Jejich totožnost však ještě české úřady ověřují.

Český řidič byl na místě mrtev. Jeho dva spolujezdci zemřeli později v burgaské nemocnici. Silnice musela být v místě nehody uzavřena.

Tragické nehody Čechů v zahraničí


3. dubna 1999 (Rakousko) - Při nehodě českého autobusu u rakouské obce Hard ve Vorarlbersku zemřeli čtyři lidé. Nehodu způsobil rakouský řidič, který nedal přednost v jízdě.

8. září 2001 (Chorvatsko) - Tři čeští turisté a jeden Rakušan zahynuli u Záhřebu, když Rakušan neopatrně předjížděl.

7. listopadu 2003 (Slovensko) - Čtyři lidé zahynuli při havárii českého autobusu u Ružomberoku. Autobus narazil do návěsu nákladního auta, který se uvolnil a přejel do protisměru.

1. srpna 2005 (Španělsko) - Při srážce automobilu s kamionem na silnici mezi Salamankou a Ávilou zahynuli čtyři Češi.

17. září 2006 (Rakousko) - Čtyři lidé zahynuli při nehodě českého autobusu, který havaroval nedaleko dolnorakouského Schremsu v okrese Gmünd.

1. srpna 2008 (Chorvatsko) - Na chorvatské dálnici zahynuli tři Češi a čtvrtý skončil s vážnými zraněními v nemocnici.

Vydáno pod