V Rumunsku havaroval autobus se slovenskými turisty

Bratislava/Bukurešť - V centrálním Rumunsku havaroval v noci na dnešek autobus se slovenskými turisty mířícími do Bulharska. Dva lidé včetně řidiče při nehodě utrpěli těžší zranění, deset lidí bylo zraněno lehce, uvedl mluvčí slovenského ministerstva zahraničí Peter Stano. Havárie se stala asi v jednu hodinu v noci v jižní části středního Rumunska u obce Calimanesti. Do autobusu, v němž cestovalo asi 30 lidí, narazil rumunský kamion. Mluvčí ministerstva také řekl, že podle rumunské policie nehodu zavinil řidič kamionu.

Podle portálu TVnoviny.sk autobusu náhle zkřížil cestu protijedoucí kamion. Řidič stačil zabránit čelní srážce tím, že strhl vozidlo ze silnici do pole. Návěs kamionu ale narazil do levé strany autobusu a poškodil ji.

Všichni zranění jsou v nemocnici. Na místo neštěstí odcestoval slovenský konzul. Podle televize TA3 patřil autobus přepravci z Prešova, od kterého si ho turisté najali. Ze Slovenska už prý vyrazil náhradní autobus, kterým budou turisté pokračovat do Bulharska. Domů se vrátí řidič a jedna cestující.