ODS ukázala fakturu za Topolánkův návrat z dovolené

Praha - Občanští demokraté dnes zveřejnili fakturu za návrat svého předsedy Mirka Topolánka z dovolené v Toskánsku. Jak dnes uvedl místopředseda ODS Ivan Langer, strana už 150 tisíc korun za charterový let bývalého premiéra do Česka zaplatila. O tom, že Topolánkův návrat bude platit ODS, dnes informoval deník Právo.

„Požádal jsem Mirka Topolánka osobně, aby zkrátil dovolenou a vrátil se do Prahy dříve, ještě před zahájením své kampaně,“ uvedl Langer v tiskovém prohlášení. Šéf ODS podle něj z toho důvodu využil místo auta, jímž do Itálie přijel, služeb charterového letu. „Vzhledem k důvodům a okolnostem předčasného návratu hradí náklady na tento let ve výši 150 tisíc korun ODS,“ doplnil místopředseda strany.

Občanští demokraté už v úterý poskytli novinářům i smlouvu mezi Topolánkovým přítelem Markem Dalíkem a společností Raben Anstalt o pronájmu vily, v níž bývalý premiér trávil dovolenou. Dalík podle smlouvy zaplatil za měsíční pronájem 30 tisíc eur (770 tisíc korun). Podle svých slov se Dalík o náklady podělil s lidmi, kteří se ve vile střídali. Topolánek už dříve uvedl, že za dovolenou v Toskánsku zaplatil asi 3 300 eur (85 tisíc korun).