Havárie autobusu blokovala dálnici mezi Vídní a Prahou

Vídeň - Vážná dopravní nehoda dnes blokovala rakouskou Podunajskou dálnici A22, která je součástí hlavního tahu mezi Vídní a Prahou. Poblíž Korneuburgu se srazil německý autobus s kamionem a autem. Dálnice tam byla zcela zablokovaná. Při nehodě zahynul jeden člověk a přes 20 osob bylo zraněno, z toho dva těžce, uvedla agentura APA s odvoláním na záchranáře.

Podle dostupných zpráv se na dálnici ve směru na Vídeň srazil autobus s kamionem. Autobus náraz vymrštil přes středová svodidla do protisměru, kde se srazil s protijedoucím osobním vozem. Řidič auta na místě zahynul. Kamion sjel do příkopu podél dálnice a jeho řidič se těžce zranil.

Většina zraněných pochází z autobusu, který vezl svědky Jehovovy z Německa na mezinárodní kongres jejich církve do Vídně. K místu nehody se sjelo asi 30 záchranek a zasahovaly také dva záchranářské vrtulníky. Ty rozvezly nejvážněji zraněné do nejbližších nemocnic.

Dálnice A22 vede z Vídně po břehu Dunaje a poté se odklání na severozápad. Mění se v rychlostní komunikaci S3 a přes přechod Hatě u Znojma přechází do Česka. Je hlavní spojnicí mezi Vídní a Prahou.

##GMAP:2390:nehoda autobusu v Rakousku##