Triatlon částečně omezí dopravu na pražské Strakonické ulici

Praha - Dnešní triatlonový závod Czech Bigman 2009 částečně omezí dopravu na pražské Strakonické ulici. Jedná se o závod Světového poháru v dlouhém triatlonu a akce je pořádána pod záštitou primátora hl. m. Prahy. Strakonická je důležitou výpadovkou, která vede od Smíchovského nádraží přes Chuchli, Lahovice a Zbraslav až mimo území metropole. Uzavírka by se měla podle magistrátu dotknout úseku od hranice hlavního města po přemostění do Malé Chuchle ve směru do centra, a to v době od osmi ráno do šesti hodin večer.

Objížďka bude vedena přes Zbraslav ulicemi Na Baních, Elišky Přemyslovny, Zbraslavské náměstí, Žitavského, K Přehradám, Strakonická, Lahovický most, Výpadová, Vrážská, Radotínská a dále na přemostění Strakonické a Strakonickou.

Řidičům, kteří pojedou dále na jih, směrem na Jesenici u Prahy a Benešov, magistrát doporučuje použít trasu z ulice Žitavského na most Závodu míru a dále buď Komořanskou ulicí na Jižní spojku, nebo Břežanským údolím.

„Protože po zkušenostech z předchozích ročníků předpokládáme dopravní komplikace na průjezdu Zbraslaví, doporučujeme všem řidičům jedoucím směrem do Prahy po Strakonické zvolit jinou trasu, například z Mníšku pod Brdy přes Řevnice a Černošice. Pro řidiče jedoucí směrem na Slapy doporučujeme zvolit trasu například přes Jesenici a Jílové u Prahy,“ uvedl tiskový mluvčí Jiří Wolf.

Městské hromadné dopravy se omezení provozu podle magistrátu dotkne pouze okrajově tím, že bude vyloučena autobusová zastávka v Lahovicích ve směru do centra. Pražský dopravní podnik připravil pro cestující informační letáčky. Na linkách, které jedou přes Zbraslav, prodlouží jízdní doby a posílí tyto linky o další vozy.