Víkend byl pro motorkáře opět tragický

Praha - Víkend byl opět tragický pro motorkáře. Nepřežili ho čtyři. Poslední se mezi Dolním Dvořištěm a Vyšším Brodem srazil s autem a nehoda blokovala i silnici. V sobotu zahynul motocyklista na Kroměřížsku poté, co vjel do protisměru a narazil do traktoru. Dalšímu se na olomouckém obchvatu stala osudnými svodidla. Zatáčka zradila motorkáře u obce Rybí na Novojičínsku.

Pětatřicetiletý motocyklista zemřel v sobotu odpoledne při dopravní nehodě na silnici u obce Střílky na Kroměřížsku. Vyjel do protisměru, kde se střetl s traktorem. Nehodu zavinil podle prvních výsledků vyšetřování řidič motocyklu. „Zřejmě jel příliš rychle, v zatáčce ho to vyneslo do protisměru, kde narazil do protijedoucího traktoru,“ uvedla pracovnice integrovaného operačního střediska Zlín. Doplnila, že dechová zkouška u řidiče traktoru byla negativní. U zemřelého je nařízena pitva.

Ve Zlínském kraji se o víkendu stalo několik dopravních nehod motocyklistů. Lehkým zraněním skončila například havárie motocyklisty u Lukova na Zlínsku, těžká zranění utrpěl řidič motocyklu nedaleko obce Bílovice na Uherskohradišťsku. Motorkář tam nezvládl ve vysoké rychlosti svůj stroj a ve směru na Topolnou havaroval do příkopu u pole. Od vážného zranění ho neochránila ani malá přilba na hlavě.


Život motocyklisty si vyžádala i nehoda na silničním obchvatu Olomouce. V sobotu odpoledne nepřežil náraz do betonového svodidla. Včera ráno byl nalezen i mrtvý čtyřiačtyřicetiletý motocyklista v obci Rybí na Novojičínsku. V zatáčce vyjel mimo vozovku.