Srážka dvou nákladních aut blokovala dopravu u Kroměříže

Bezměrov (Kroměřížsko) - K vážné dopravní nehodě došlo dnes ráno na Kroměřížsku. Na známé křižovatce u Bezměrova, nedaleko napojení na dálnici D1, se srazila dvě nákladní auta Iveco a Scania. Asi padesátiletý řidič Iveca vjel do křižovatky, kde projížděla rozjetá nákladní souprava. Čelní náraz do zadní trojnápravy návěsu znamenal pro řidiče těžké zranění a zaklínění v kabině. Druhý řidič nebyl při nehodě zraněn, informoval o tom mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Dopravní komplikace tam trvaly celé dopoledne, kdy byl přeložen náklad a odtaženy vraky havarovaných vozidel.

Po nárazu se utrhla nadstavba prvního nákladního vozu a s nákladem sušeného mléka se převrátila do prostoru křižovatky. Druhý nákladní vůz, který převážel gumárenské přísady, zůstal také nepojízdný.

„Z hasičů na místo jako první dorazili profesionálové z Kojetína. Okamžitě se pustili do vyprošťování zaklíněného řidiče. Náročné vyprošťování za použití speciálních hydraulických nástrojů trvalo asi pětadvacet minut. Postupně se hasiči prostříhali k muži, kterého vytáhli a předali připraveným zdravotníkům. Po nutném ošetření byl muž odvezen do nemocnice,“ uvedl Mitáček.

Hasiči zajistili vraky proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny museli postupně zlikvidovat sorbenty.

Doprava na důležité křižovatce byla výrazně omezena a průjezdný tam byl kyvadlově pouze jeden jízdní pruh.

Vydáno pod