Muž vyloupil poštu - vyhrožoval, že má bombu

Ostrava - Neznámý maskovaný muž dnes odpoledne vyloupil poštu v Ostravě-Zábřehu. Pod pohrůžkou použití bomby si odnesl řádově desetitisíce korun. Policisté po něm pátrají, informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. "Kolem 13:15 vešel do pobočky pošty pachatel maskovaný kšiltovkou a slunečními brýlemi, v ruce držel lístek s napsaným textem, že toto je přepadení. Odcizil několik desítek tisíc korun," uvedl kriminalista Radim Bena.

„Na papíře měl výzvu k vydání peněz pod pohrůžkou použití bomby. Žena v obavách tak učinila a muž i s penězi odešel,“ popsala událost Holčáková. Na místě zanechal předmět, který vypadal jako nástražný výbušný systém. Policisté proto nechali evakuovat nejen poštu, ale i přilehlé okolí. V objektu se totiž nachází více provozoven. V době loupeže byli na poště další dva zákazníci a další zaměstnanci, dodala mluvčí.

Přivolaní pyrotechnici se psy zjistili, že jde o imitaci bomby. Ze svědeckých výpovědí policie sestavila popis pachatele. Jde o asi 30letého muže, vysokého kolem 180 centimetrů. Muž je štíhlé postavy, v době činu byl maskován modrou kšiltovkou a slunečními brýlemi. Na sobě měl světle modrou kostkovanou košili. Svědci loupeže mohou zavolat na linku 158. Lupiči hrozí deset let ve vězení.

Reportáž Martiny Tlachové (zdroj: ČT24)

Přepadení zažili v Ostravě-Zábřehu naposledy před necelým měsícem. Pachatel tehdy z banky ukradl podobnou částku, tedy řádově desetitisíce korun. Měl s sebou ale nůž a jednu zaměstnankyni si vzal jako rukojmí.

Vydáno pod