Výpadek proudu zastavil vlaky na pražském hlavním nádraží

Praha - V Praze se před polednem zastavila železniční doprava. Kvůli porouchanému zabezpečovacímu zařízení na hlavním nádraží zůstal železniční uzel bez proudu a vlaky nabíraly zpoždění až 70 minut. Závadu se podařilo opravit asi hodinu po nahlášení. Podle Anny Kodysové ze Správy železniční dopravní cesty jejich pracovníci v nočních hodinách testovali systém napájení zabezpečovacího zařízení na hlavním nádraží a po skončení testování vypadly ve čtyři hodiny jističe a provoz se tam podařilo obnovit až kolem půl šesté. Ze stejné příčiny byl pravděpodně i výpadek napájení po desáté hodině.

Vlakům místo hlavního nádraží posloužila jiná pražská nádraží. Pravidelné spoje vyjížděly z Prahy z nejbližších nádraží k tomu hlavnímu. „Na Kolín jely z Libně, na Plzeň ze Smíchova, na Benešov z Vršovic,“ řekla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. Závada byla odstraněna před půl dvanáctou.

Podle Kodysové se s největší pravděpodobností bude jednat o reklamaci zařízení obvodů jističů transformátorů s dodavatelskou firmou.

Desítky vlaků nabraly více jak hodinová zpoždění, lidé museli dlouho čekat na nástupištích.

Vydáno pod