Policie dopadla lupiče, který přepadl poštu v Medlešicích

Hradec Králové - Policisté zadrželi pětadvacetiletého muže z Pardubicka, kterého podezírají ze čtvrtečního brutálního loupežného přepadení pošty v Medlešicích na Chrudimsku. Muž se přiznal. Při loupeži utrpěla pracovnice pošty poranění hlavy a obličeje, zloděj si odnesl zhruba 150 000 korun. Většinu stihl utratit.

Policie muže zadržela v pátek, následně jej obvinila z trestného činu loupeže, za který mu v případě prokázání viny hrozí až 10 let vězení. Motivem jeho jednání byla snaha získat peníze, z nichž větší část stačil do svého zadržení utratit. Podstatnou část věcí, které z odcizených peněz pořídil, se policistům podařilo zajistit.

Policie, která veřejnosti děkuje za pomoc při pátrání po pachateli této loupeže, vzhledem k počátečnímu stavu vyšetřování nebude k případu poskytovat další informace.

Lupič přišel na poštu a úřednici napadl na chodbě. Udeřil ji do hlavy, až upadla, poté do ní kopal a mlátil pěstí. Třicetiletá žena je v pardubické nemocnici. Utrpěla převážně poranění hlavy a obličeje a nejspíš měsíc se bude muset léčit. Policisté se na Chrudimsku s podobně brutálním útokem na poště dosud nesetkali.