Policie dopadla střelce z Vítkova

Vítkov – Policie ještě včera večer zatkla osmatřicetiletého muže, který ráno ve Vítkově na Opavsku střelil do hlavy svou šestadvacetiletou bývalou přítelkyni. Muž je podezřelý z pokusu o vraždu, žena totiž střelným poraněním ještě tentýž den v ostravské nemocnici podlehla. Jaký měl pachatel útoku motiv zatím vyšetřovatelé nevědí. Ministr vnitra Martin Pecina pro Českou televizi vyloučil, že by případ souvisel se žhářským útokem, který se tu odehrál před několika měsíci. Policie muže obvinila z vraždy, nedovoleného ozbrojování a porušování domovní svobody. V úterý podá státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby.

Útok včera oznámil muž, který odcházel v době činu z bytu ženy. Na chodbě domu potkal muže, který ho zatlačil zpět do bytu a zamířil za ženou do jednoho z pokojů. Poté vyšla rána z nějaké zbraně a pachatel se dal na útěk. Svědek události poté odešel vše ohlásit na nejbližší policejní stanici a policisté začali po střelci intenzivně pátrat.

Do hlavy střelená žena byla v době příjezdu záchranářů v bezvědomí se selhávajícím dýcháním. „Postižená byla v přímém ohrožení života a její stav vyžadoval transport na specializované zdravotnické pracoviště. Z Ostravy proto přiletěl vrtulník letecké záchranné služby, který pacientku přepravil na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ uvedl včera mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Vydáno pod