Středočeská ČSSD vyráží za zelenými voliči ekobusem

Praha – Sociální demokraté vyráží vstříc předčasným volbám také se zeleným programem. Ekologická témata chtějí lidem představit pomocí ekologického autobusu na zemní plyn, který bude ode dneška brázdit celým Středočeským krajem. Politici budou také sázet nové stromy a snažit se přitáhnout zejména voliče Strany zelených.

Zelená témata nejsou ČSSD podle jejího místopředsedy Milana Urbana nijak cizí a nejedná se prý ani o předvolební jednorázovou akci. „Sociální demokracie není antizelenou stranou. Ekologie a průmysl spolu souvisí, protože čím více investic do zelených technologií, tím bude více pracovních příležitostí pro české firmy a jejich zaměstnance,“ podotkl Urban při dnešním zahájení kampaně.

Středočeským socialistům by měl v kampani pomáhat ekologický autobus poháněný zemním plynem, jehož tým má v příštích týdnech rozmlouvat s lidmi a sázet stromy – za každý ujetý kilometr jeden. „Budeme jezdit od dnešního dne až do 9. října. Každý den bude tento autobus na cestě, budou na cestě i menší auta, minimálně všech 12 předních kandidátů bude každý den jezdit ve svých okresech a autobus bude projíždět napříč Středočeským krajem,“ uvedl Urban.

Brífink ČSSD k ekologickému programu (zdroj: ČT24)

První zastávkou ekologického autobusu středočeské ČSSD dnes byly Tupadly na Kutnohorsku. Urban zde jako první zasadil strom za první ujetý kilometr volebního ekologického speciálu. Středočeští sociální demokraté mají na volební kampaň kolem sedmi milionů korun, což je částka srovnatelná s výdaji na kampaň v minulých volbách.

Na zelená témata se chce soustředit také celostátní kampaň strany. Na dnešním brífinku představil předseda strany Jiří Paroubek se stínovým ministrem životního prostředí Petrem Petržílkem záměr podporovat obce v investicích do obnovitelných zdrojů a ekologických technologií, a dosáhnout tak na evropské peníze, ušetřit a ještě zajistit nová pracovní místa v sektoru výzkumu a výroby těchto moderních ekologických technologií. Pokud by sociální demokraté vyhráli volby, chtějí do ekologie investovat 112 miliard a zaměří se také na zateplování domů, budování čističek, kanalizací či výstavbu rybníků.

Asistenti si rozdávají rýče před startem Ekojízdy ČSSD
Zdroj: ČT24