Letadlo SkyEurope se kvůli technické poruše muselo vrátit zpět

Bratislava - Letadlo nízkonákladové společnosti SkyEurope Airlines, které směřovalo do Paříže, se dnes odpoledne po odletu vrátilo na bratislavské letiště. Pilot se rozhodl přistát kvůli blíže neurčené technické poruše. Cestující podle mluvčího firmy Tomáše Kiky nebyli v ohrožení života. Pařížský let byl jedním z původně vídeňských letů, které společnost od soboty provozuje z Bratislavy.

„Není to nic tragického. Kvůli předpisům se kapitán rozhodl vrátit zpět vzhledem k indikované technické závadě,“ řekl Kika. Bližší informace o poruše neuvedl, stroj měl být po přistání podroben prohlídce. Aerolinky měly podle upraveného letového řádu, podle kterého již několik dní létají místo Vídně z Bratislavy, naplánovaný odlet do Paříže ve 12:45. Letadlo mělo zpoždění, které bylo podle Kiky způsobené pozdním návratem z předchozí destinace.

Firma měla lety z Vídně obnovit ode dneška, ale stále se na tom nedohodla s vídeňským letištěm. To minulý pátek odmítlo nadále odbavovat lety slovenského přepravce, protože nedodržel termín splacení dluhů. Mezi vídeňským a bratislavským letištěm zabezpečuje SkyEurope bezplatnou autobusovou dopravu. Mnoho letů však firma odbavuje s několikahodinovým zpožděním.

Vydáno pod