V Pardubickém kraji jsou na železnici výluky

Pardubice - V Pardubickém kraji jsou ode dneška na železnici výluky u spojů na Orlickoústecku a Svitavsku. Další výluky budou následovat také přespříští týden, uvedl ředitel Krajského centra dopravy Českých drah Michal Štěpán. Nepřetržitá výluka mezi Ústím a Letohradem je až do pátku. Vlakové spoje nahradí autobusy.

„Náhradní autobusy však mohou dosahovat zpoždění až 15 minut, a proto je třeba počítat pro přestupy na rychlíky na hlavní trati v Ústí nad Orlicí s časovou rezervou. V Letohradu přípoje směr Lichkov čekat budou,“ uvedl Štěpán.

Do středy se plánuje oprava traťové koleje v úseku Svitavy a Březová nad Svitavou. V místě nepojedou osobní vlaky, které dočasně nahradí od 8:00 do 14:00 autobusy. I tentokrát musejí cestující počítat až se čtvrthodinovým zpožděním.

V úterý a ve středu budou denní výluky na trati Vysoké Mýto a Litomyšl. Potrvají od 8:10 do 18:30. Dráhy připravily autobusové spoje. Zastávky Hrušová, Řídký, Tržek a Litomyšl-Nedošín obslouží náhradní autobusy na hlavní silnici I/35, v ostatních případech bude zastávka poblíž železniční stanice. Zpoždění vlaků dráhy nepředpokládají.

Další výluky začnou na konci prázdnin, od 31. srpna až do 16. září nebudou jezdit vlaky mezi Letohradem a Doudleby nad Orlicí. Autobusy budou jezdit po třech trasách. Výlukový jízdní řád najdou cestující mimo jiné i na internetových stránkách Českých drah.