Muž obviněný ze znásilnění školačky se oběsil na tkaničce

Plzeň - Recidivista Jaroslav Hlavina, podezřelý ze znásilnění školačky, se oběsil ve své cele na tkaničce od boty. Plzeňský soud měl přitom právě dnes projednávat jeho případ. Muži z Domažlicka hrozilo až 15 let vězení. Kvůli sexu s nezletilými byl za mřížemi už v minulosti, a policie ho proto považovala za obzvlášť nebezpečného. Hlavina si během svého života třikrát změnil jméno.

„Na cele byl s dalším mužem, ten byl ale v danou chvíli na procházce,“ uvedla mluvčí Krajského soudu v Plzni Alexandra Vaňková. Podle ní zatím nejsou známy důvody, nicméně s největší pravděpodobností ho tížilo svědomí a měl strach z možného vysokého trestu, potvrdila mluvčí.

Skutku se Hlavina, který byl obžalován jako zvlášť nebezpečný recidivista, podle spisu dopustil letos v lednu. Nezletilou dívku, dceru svých rodinných známých, nutil k různým sexuálním praktikám. Dívku vyzval, aby si k němu sedla do auta, že ji sveze do školy. Poté zastavil na polní cestě za vlakovým nádražím a donutil ji k několika sexuálním praktikám. Následně ji převezl k sobě domů, kde ji zamkl a znovu vyžadoval uspokojení. Školačce se povedlo odejít, až když přišla bývalá manželka Hlaviny.

Za stejné činy byl muž už v minulosti několikrát odsouzen. Dědeček poškozené dívky, který se dnes do jednací síně dostavil spolu s jejími rodiči, uvedl, že „život si to vyřešil sám“.

Během svého života si muž z Domažlicka už třikrát změnil jméno. Například před čtyřmi lety nastoupil pětiletý trest za sex s nezletilými školačkami, tehdy byl odsouzen pod jménem Jaroslav Fictum. Během podmínečného propuštění se podle policie dopustil dalšího znásilnění, a to 11leté dívky. V tomto případě už byl souzen pod jménem Liška.

Vydáno pod