Policie otočila, postup vyšetřování útoku na Topolánka nezveřejní

Břeclav - Břeclavská policie se zdráhá zveřejnit informace o tom, v jakém stadiu je pátrání po útočnících na šéfa ODS Mirka Topolánka. Mohlo by to podle nich mařit vyšetřování. Ještě včera přitom ujišťovali, že podrobnosti zveřejní. K incidentu došlo v pátek na koupališti v Hustopečích - čtyři útočníci házeli na Topolánka kameny, jeden z nich ho zasáhl. Policie už zná totožnost dvou vrhačů.

Podle některých svědků mladíci vrhali i vajíčka. Policisté zatím ale čtveřici nevyslechli. Jeden z kompliců se už v sobotu ozval televizi Nova a řekl, že se na policii půjde sám přihlásit. Jestli je to pravda, policie zatím nepotvrdila. Dál zůstává i otázka, zda si útok na předsedu ODS někdo objednal. Svědek, který se jako jeden z útočníků přihlásil televizi Nova, to tvrdil. Policie nejdřív říkala, že domněnku nepotvrzují žádné indicie. Později možnost objednaného ataku nevyloučila.

Občanští demokraté podle manažera jihomoravské volební kampaně Zdeňka Mokrého nezměnili názor a na svých mítincích si ani po víkendu nepřejí žádnou ochranku ani policejní ochranu. Nic nezměnili ani na svém trestním oznámení, které bezprostředně po útoku podali na neznámého pachatele, i když v televizi vystoupil člověk, který se za jednoho z útočníků označil. „Televize Nova by udělala nejlépe, kdyby ho poslala na policii,“ řekl k tomu pouze Mokrý.