V Ostravě zatkli muže za týrání pětiletého dítěte

Ostrava - Čtyřiačtyřicetiletý muž z Ostravy podle policie týral pětiletého syna své družky. Chlapec údajně musel dlouhou dobu klečet v koupelně nebo pod stolem, muž mu prý svazoval ruce, bil ho hadicí do hlavy, krku i po celém těle. Podle kriminalistů byl důvodem fakt, že chlapec vzal kojeneckou láhev svým sourozencům. Policie muže zatkla a podala návrh na jeho vzetí do vazby. Hrozí mu trest vězení od šesti měsíců do tří let. Není ale vyloučena ani změna právní kvalifikace případu. Pokud by šlo o závažnější dlouhodobé týrání, mohl by jít do vězení až na osm let.

Násilník před několika dny způsobil chlapci v obličeji poranění, jež si vyžádalo lékařské ošetření. Lékařce tvrdil, že dítě spadlo v bytě. Lékařka však při prohlídce zjistila na těle známky týrání a přivolala policisty. Dítě skončilo v nemocnici. Jak upřesnila zpravodajka ČT Jana Dronská, muž i chlapcova čtyřiadvacetiletá matka odmítli vypovídat. Výslech malého chlapce i jeho sestry se pak uskutečnil ve speciální výslechové místnosti.

Je to už podruhé v tomto měsíci, kdy ostravští policisté hlásí případ týrání dítěte. Na začátku srpna dokončili vyšetřování týrání devítileté holčičky družkou její matky.

Reportáž Jany Dronské (zdroj: ČT24)