Na Berounsku srazil motorkář policistu, který ho zastavoval

Hýskov (Berounsko) - V Hýskově na Berounsku srazil v neděli motorkář policistu, který ho zastavoval při dopravněbezpečnostní akci. Způsobil mu lehké zranění, uvedla mluvčí berounské policie Lenka Uriánková. Podle Uriánkové byl policista hospitalizován v hořovické nemocnici a příčina nehody se vyšetřuje. Jaké důsledky by mohla mít kolize pro řidiče motocyklu, mluvčí zatím nevěděla.

Policie během posledního prázdninového víkendu tradičně zesílila dozor u silnic. V rámci akce Bezpečný návrat rozdávali středočeští policisté řidičům vonné stromečky s nejrůznějšími radami vybízejícími mimo jiné k rozsvícení světel či dodržování povolené rychlosti.

Od pátku do neděle zahynuli na silnicích v regionu dva lidé. U obce Mšec na Rakovnicku v pátek při srážce tří aut zemřel řidič osobního vozu. Další smrtelná kolize se stala v noci na sobotu u Strašnova na Mladoboleslavsku, kde havarovalo osobní auto se čtyřmi mladými lidmi. Nehodu nepřežila šestnáctiletá dívka, její o dva roky starší kamarád byl těžce zraněn. Řidič a spolujezdec na předním sedadle vyvázli bez zranění.