Převrácené nákladní auto zkomplikovalo dopravu

Valašské Meziříčí-Podlesí - Na hlavním silničním tahu I/57, mezi Valašským Meziříčím-Podlesí a Jarcovou, došlo k havárii kamionu Volvo s přívěsem a nákladem dřevěných klád. Řidič nákladní soupravy měl údajně technickou závadu a havaroval mimo vozovku. V příkopě se vozidlo naklonilo, převrátilo a došlo k vysypání klád mimo vozovku, uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Řidič se při nehodě nezranil. Převrácené nákladní auto zablokovalo více než polovinu hlavní silnice.

Při havárii došlo k poškození oplocení nejméně dvou blízkých rodinných domů, doplnil Mitáček. Hasiči museli nákladní auto zajistit proti případnému požáru. Uniklé provozní kapaliny, oleje a palivo zlikvidovali sorbenty.

Havárie značně zkomplikovala dopravu na hlavním tahu. V obou směrech se vytvořily dlouhé kolony a na místo měla problémy projet i hlídka policie. Do příjezdu policistů řídili na místě dopravu hasiči.

Dopravní komplikace byly na silnici I/57 až do odpoledních hodin, kdy tam probíhalo překládání nákladu a zvednutí vraku havarovaného vozidla.

Vydáno pod