Autobus přejel na zastávce dívce nohu

Želechovice (Zlínsko) - Autobus společnosti ČSAD Vsetín přejel ráno na zastávce v Želechovicích na Zlínsku nohu patnáctileté dívce, která má podle prvních informací zlomenou pánev. Dívka je podle policistů pravděpodobně viníkem nehody, asi prý doplatila na svou nepozornost, informovala o tom zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

„Pětapadesátiletý řidič autobusu zastavoval na zastávce, na které stála dívka s mobilem v ruce. Řidič nabyl dojmu, že dívka nebude nastupovat, tak ani neotevřel dveře a začal se rozjíždět. Pak už cítil jen drobný náraz,“ uvedla Bartíková. Dodala, že událost vyšetřují policisté z oddělení dopravních nehod. Z dostupných informací ale podle ní vyplývá, že vina je spíše na straně dívky.

Přestože v době neštěstí bylo v autobuse několik desítek lidí, při příjezdu policie už tam nebyl ani jeden svědek, až na řidiče autobusu a muže z osobního auta, který dával rozjíždějícímu se vozu přednost. Oba muži poskytli dívce první pomoc. Policie během zásahu řídila na místě dopravu kyvadlově.