Srážku kamionu a auta nepřežil spolujezdec, D1 je opět průjezdná

Jihlava - Při nehodě kamionu a auta na dálnici D1 u Velkého Meziříčí na Žďársku zemřel pětapadesátiletý Slovák na místě spolujezdce osobního vozu. Provoz na D1 byl kvůli havárii několik hodin zastaven na 146. kilometru ve směru na Brno. Po deváté hodině se tam podařilo zprůjezdnit dva jízdní pruhy a dlouhá kolona se začala pomalu rozjíždět, informovalo o tom Národní dopravní informační centrum. Dlouhé kolony se tvořily také na objížďce.

Řada řidičů se snažila zácpě vyhnout jízdou v odstavném pruhu. Jeden dokonce pospíchal natolik, že si cestu na objížku zkrátil přes pole. „To se nesmí, ale není zbytí,“ řekl řidič terénního vozidla.  V poledne už byla dálnice D1 na 146. kilometru ve směru na Brno bez větších problémů průjezdná. Řidiče zdržela i nehoda na 152. kilometru, kde byl neprůjezdný levý jízdní pruh.

Ranní tragická havárie kamionu a osobního auta se stala po páté hodině ranní u Velkého Meziříčí v místě s dopravním omezením. Zaklíněného spolujezdce museli vyprostit hasiči. Dálnice byla uzavřená čtyři hodiny.

Reportáž Blanky Poulové (zdroj: ČT24)

„Přes snahu záchranářů se muže nepodařilo oživit, jeho zranění nebyla slučitelná se životem,“ uvedl primář záchranářů na Vysočině Miroslav Havlík. Pětatřicetiletý řidič utrpěl lehčí zranění, záchranáři jej však převezli do Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích.