Soud jednání o Moťovském odročil

Praha - Žádost manželky pohřešovaného majitele Gottlandu Jana Moťovského, aby byl její manžel prohlášen za mrtvého, měl dnes projednávat Obvodní soud pro Prahu 5. Nakonec ale jednání odročil na 27. října. Moťovský zmizel loni 4. srpna ve francouzském Nice, kde byl z obchodních důvodů.

Žádost o prohlášení za mrtvého už projednával od dubna Obvodní soud Prahy 1, ale nakonec rozhodl předat kauzu jinému soudu. Pohřešovaný podnikatel podle něj více pobýval v páté městské části, kde vlastnil další byt.

Pokud by soud nakonec Moťovské vyhověl, bude jméno Jana Moťovského rok viset na úřední desce soudu. V případě, že se v té době nikdo neozve s informací o tom, že Moťovský žije, nebo se nepřihlásí on sám, bude prohlášen za mrtvého. Česká policie kauzu zmizelého podnikatele letos v únoru odložila, ve Francii však pátrání dál pokračuje.

Moťovský vstoupil do povědomí české veřejnosti svými podnikatelskými aktivitami - otevřel muzeum Karla Gotta v Jevanech, restauraci v centru Prahy opět pod Gottovým jménem a odkoupil soutěž krásy Miss ČR.