Zloději ukradli z letiště sedm historických Tatrovek

Milovice (Nymbursko) - Krádež sedmi nákladních automobilů Tatra šetří policie na Nymbursku. Nákladní auta byla ukradena z hangáru na milovickém letišti Boží Dar. Neznámý pachatel, který musel použít těžkou techniku, odstranil jistící překážky a vnikl dovnitř. Odtud se mu potom podařilo odvézt valník a šest historických nákladních vozů značky Tatra vyrobených v 50. a 60. letech. Škoda byla vyčíslena na více než 500 tisíc korun. Rodina Šimkova navíc přišla o rodinné bohatství.

Krádež Tatrovek může ocenit pouze sběratel, pro práci se totiž nehodí a jejich provoz je velice drahý. Zloději údajně museli být minimálně tři a přijeli s těžkou technikou, návěsem a jeřábem, jinak by se do hangáru nedostali. Ten chrání betonová závora. Zloději se zřejmě vrátili několikrát, nikdo v okolí je ale neviděl. „Tady jezdí na sídliště aut hodně, ale že bych si všiml, že někdo odváží taková obrovská auta, tak to ne,“ uvedl spolumajitel blízkého autocentra.

Rodina Šimků v současnosti objíždí okolní benzinové pumpy s fotografiemi svých aut a hledají svědky. „Doufám, že je to tady v České republice, že to nešlo ven. Jak to bude venku, tak se to už asi nenajde,“ říká Petra Šimková. Cenu ukradených vojenských aut policie odhadla na částku přesahující půl milionu korun. Zatím se nepodařilo najít žádné stopy, které by v pátrání pomohly.

Reportáž Barbory Straňákové (zdroj: ČT24)